Militaire hospitalen in Wevelgem

In het tijdschrift van de heemkring Wibilinga verschijnt in het derde nummer van 2015 een uitgebreid artikel over de militaire hospitalen in Wevelgem (en deelgemeentes Moorsele en Gullegem) tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Naar aanleiding van dit artikel werd er een tentoonstelling uitgewerkt, die van 31 oktober tot en met 6 november 2015 loopt. Deze tentoonstelling is gratis te bezoeken in de turnzaal van de BAMO school in de Rozenstraat te Moorsele (Wevelgem). De gebouwen waar nu de school gevestigd is, waren tijdens de oorlog van 1915 tot 1918 in gebruik als veldhospitaal en Hauptverbandplatz onder de Duitse bezetting en in oktober 1918 was er een Britse medische post ondergebracht.

affiche&vertel militaire hospitalen

Op donderdagavond 5 november 2015 om 19.30 uur geef ik op dezelfde locatie ook een voordracht over de militaire hospitalen in Wevelgem tijdens de Eerste Wereldoorlog. De toegang hiervoor is gratis.

Nadien verhuist de tentoonstelling naar het woonzorgcentrum Sint-Jozef op het Sint-Maartensplein in Moorsele. Daar kan ze gratis bezocht worden van 7 tot en met 29 november 2015.

In het woonzorgcentrum Sint-Jozef breng ik de voordracht op 24 november 2015 om 14 uur een tweede keer. Ook hiervoor is de toegang gratis.

affiche&vertel militaire hospitalen 2 (1)

Dit bericht werd geplaatst in Activiteiten. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s