Open Monumentendag 2021 te Wevelgem

Naar aanleiding van de ontdekking van een zogezegde “nazibunker” te Wevelgem in 2019, onderzocht ik samen met de gemeente Wevelgem en de heemkring Wibilinga het “Ware Verhaal” achter het krantenartikel uit de komkommertijd. Dit onderzoek bracht heel wat interessants aan het licht over de Wevelgemse schuilkelders tijdens de Tweede Wereldoorlog en de plaatselijke Passieve Luchtbescherming.

Aanvankelijk was het de bedoeling om de resultaten van dit onderzoek voor te stellen op Open Monumentendag 2020, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Nu alles min of meer onder controle is, stellen we onze bevindingen voor op de Open Monumentendag 2021 op zondag 9 september.

Meer info over het programma is te vinden op de website van de gemeente Wevelgem: https://www.wevelgem.be/nieuws/het-ware-verhaal

Ook Focus en WTV besteedden aandacht hieraan: https://www.focus-wtv.be/nieuws/wevelgemse-nazibunker-blijkt-belgisch-hoofdkwartier-passieve-luchtbescherming

Naast een tentoonstelling, een brochure en een kort filmpje (te zien op de tentoonstelling) komt er later nog een uitgebreid artikel in het tijdschrift van de heemkring Wibilinga.

Dit bericht werd geplaatst in Activiteiten en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s